Ivan Mažar

Ivan Mažar

Diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu 2010., stekao zvanje: profesor fizičke kulture, a kroz izborni program i dopunsku stručnu kvalifikaciju za rad u sportskoj rekreaciji.

Sportski put i dostignuća

S 9 godina počeo trenirati kick-boxing i natjecati se u disciplinama semi-contact, light-contact i full-contact. Od 1994. do 1999. u tim disciplinama bio državni prvak, dok u full-contact disciplini neporažen 5 godina za redom. Osvajač je mnogobrojnih medalja na nacionalnim i internacionalnim turnirima te prvenstvima i proglašavan nebrojeno puta za najboljeg tehničara ili borca turnira. Jedno od zapaženijih dostignuća je osvajanje WAKO svjetskog kupa u disciplini light-contact 1999. Piazenca (ITA).

1999. godine počeo trenirati taekwondo u TK Dubrava, nosioc crnog pojasa 1. DAN. Nakon nekoliko godina treniranja i natjecanja postao državni prvak RH i reprezentativac RH s kojom nastupa na Seniorskom prvenstvu Europe 2004. u Lillehammeru, Norveška. Osvajač također mnogobrojnih medalja s nacionalnih turnira i prvenstava i međunarodnih turnira.

Nakon sportske karijere nastavio sportski put kao trener za sve dobne skupine u TK “Ogrc” Novska.

Od 01.01.2017. trener starijih kadeta, juniora i seniora u TK „Dubrava“.

1999. g. proglašen za najboljeg sportaša grada Kutine.

2013. g. proglašen za najboljeg trenera grada Novska.