1. Povećanje tjelesne aktivnosti djeteta (a i vas!)

Ovaj razlog je više nego očit u današnje vrijeme. Sve više se suočavamo sa problemom pretilosti kod djece. Dječiji sportovi i rekreativni programi su izvrsna stvar, no s druge strane primjetan je značajan pad kvalitete tjelesnog odgoja. Taekwondo nudi brojne pozitivne efekte za vaše dijete – redovito višegodišnje treniranje ovog sporta stvara gotovo savršeno tjelesno spremnu osobu!

shutterstock858506202. Djeca se uče koncentraciji i mirnoći

Jedan od najvećih izazova s kojima su roditelji suočeni u današnjici je svakako konstantna poslovna aktivnost, koja naravno i neminovno uključuje i segment stalnog korištenja interneta. Iako bez daljnjeg, ne možemo osporavati koristi upotrebe suvremene digitalizacije, s druge strane uočavamo kako naša djeca gube mirnoću i “tišinu”. U dvoranama u kojima se trenira taekwondo, nećete čuti glasnu muziku, gledati televizore velikog formata niti koristiti mobitel – djeca se uče mirnoći, fokusiranju i vlastitom pronalaženju osobnih slabosti.

3. Djeca će naučiti primiti “udarce”

Sastavni dio života s kojim se svi suočavamo su konstantni “udarci” koje primamo. Ključ zdravog života u suvremeno doba je naučiti kako primiti “udarac” i oporaviti se!. Na žalost, suvremeno društvo je usmjereno ka “osvajačima trofeja, pobjednicima” – trenirajući Taekwodno, vaše dijete će naučiti prepoznavati vlastite pogreške kroz prizmu koncepta gotovo svih borilačkih vještina: polovica je zadavanje udaraca, a druga, mnogo važnija polovica je učenje primanja udaraca!

4. Dijete će razviti samopouzdanje i samopoštovanje

Trenirajući taekwondo, vaše dijete će naučiti da ne postoje “veliki frajeri”! Svaki borac duboko u sebi ugrađuje osjećaj poštovanja i istinskog samopouzdanja. Vaše dijete će naučiti da samopouzdanje i poštovanje drugih dolaze upravo od kvalitetnog pobuđivanja vlastite osobnosti!

5. Dijete će naučiti kako “povezati” um i tijelo

Koliko često čujemo izraz da je netko bio “paraliziran” od straha? Spajanje fizičkih i mentalnih komponenti kroz trening, na najbolji način pomažu da prevladamo ovakve i slične situacije!

motivation26. Učenje ispravnog rješavanja konfliktne situacije

U novije vrijeme, sve smo više suočeni sa izazovima i opasnostima nasilnog rješavanja konfliktnih situacija, generacijskog i međugeneracijskog nasilja. Kroz trening taekwondoa, dijete uči rjeavati konfliktne situacije nenasilnim metodama, osobito u smislu svakodnevnih situacija na ulici. I u ovom slučaju u velikoj mjeri dolaze do izražaja samopouzdanje i samopoštovanje!

7. Vaše dijete će naučiti kako disati

Iako ovaj naslov zvuči prilično banalno, pravilno disanje je jedna od najbitnijih stvari u svim borilačkim sportovima. Primjera radi, a kako bi smo dobro ilustrirali ovo pravilo, profesionalci iz svih područja suvremenog društva: glumci, pjevači, govornici, predavači, sportaši – svi naglašavaju tehniku pravilnog disanja kao ključni element uspjeha! S druge strane, imamo veliki broj odraslih osoba koje nikada nisu naučile pravilno disati pod fizičkim ili psihičkim opterećenjem – a upravo tehnika pravilnog disanja doslovce može spasiti život! Trenirajući taekwondo, vaše dijete će naučiti osnove pravilnog disanja i opuštanja u situacijama kada je pod pritiskom. Savladavajući tehniku pravilnog disanja, rješavanje situacija kada se osoba nađe pod opterećenjem postaju manje zahtjevne!