Dobok je odjeća namijenjena vježbanju i natjecanju u Taekwondou. Prožeta je duhom Koreje i njene duge tradicije. Sačinjavaju ga hlače, jakna i pojas, a sličan je tradicijskoj korejskoj odjeći, čiji su korijeni nepoznati. Najstariji opis potječe iz stare Kine i govori tek da “ljudi Koguryo kraljevstva odijevaju bijelu opravu sa crnim svilenim pojasima oko struka”, po čemu zaključujemo da su bijeli kostimi bili svakodnevna odjeća tog vremena.

Dobok girlDanašnji taekwondo dobok je po načinu izrade jednak tradicijskoj odjeći i sadrži tri vrste kroja: krug, četverokut i trokut. Hlače u liniji struka imaju kružno obličje, nogavice četverokutno, a područje kukova je trokutasto. Jakna ponavlja isti krojni uzorak. Krug simbolizira Nebo, četverokut Zemlju, a trokut Čovjeka. Udruženi dočaravaju jedinstvenu osnovu Svemira; forma doboka predstavlja obličje bez početka i kraja, a cjelokupna je teorija oblikovanja doboka razrađena numeričkim konceptom Ch’onbugyong.

U početku je dobok rađen isključivo u bijeloj boji. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća uvedena je različitost između pojasa, pa Dan odora od tada oko vrata ima V-izrez u crnoj boji, dok Poom odora dobiva crveno-crni izrez.

Izgled doboka isti je za svakodnevni trening i za sve natjecateljske razine. Njegov filozofski značaj proističe iz održavanja čistoće, doličnog uvažavanja, te poštivanja svih sastavnica Taekwondoa.