ZA SVE DOBNE SKUPINE:

Pilates, Cardio Mix, Fat Burn, Kondicijski trening

(svi programi se odvijaju dinamikom od 2-3x tjedno)!

NE ČEKAJTE PROLJEĆE KAKO BI SVOJE TIJELO PRIPREMILI ZA PLAŽU!

Nekoliko savjeta za unaprijeđenje svakodnevne kvalitete života

U vašem tijelu postoji osobni trener koji se svim snagama trudi potrošiti kalorije i masti. On se zove metabolizam i reflektira sve ono što vaše tijelo radi. Svaki put kada jedete, enzimi razgrađuju hranu i pretvaraju u energiju koja održava rad svake stanice.

Brz metabolizam znači više potrošenih kalorija. Što više kalorija trošite, to je lakše smršaviti. Metabolizam je jako zahvalan. Nisu potrebne drastične promjene kako bi primijetili rezultate njegovog rada. Bez obzira na genetiku, dob i spol, i dalje imate veliku kontrolu nad svojim metabolizmom. Ali, bez kvalitetnog treninga, takav “mehanizam” se neće pokrenuti…

KADA SE PROBUDITE:

Jedite kvalitetan doručak svaki dan

Ako to ne budete radili, vaše tijelo će doći u fazu izgladnjivanja i počet će paranoično čuvati energiju. Obilan doručak je zdrav doručak. Osobe koje preskaču doručak imaju 4.5 puta veći rizik od nastanka pretilosti.

Popijte kavu

Kava u jutarnjim satima je odlična za vaše zdravlje. Kofein će stimulirati rad centralnog živčanog sustava, ubrzati rad srca i disanje. Bazalni metabolizam je za 16% veći kod osoba koje u jutarnjim satima piju kofeinska pića. Ako niste ljubitelj kave, odaberite neki drugi izvor kofeina.

Pijte minimalno 2L vode dnevno

Vaše tijelo će potrošiti dodatne kalorije dok će zagrijavati vodu. Iako te kalorije nisu značajne, hladna će voda u jutarnjim satima ubrzati rad metabolizma tijekom cijelog dana, a potrošene kalorije će se nakupiti, što za vas znači oko 1 kilogram manje godišnje.

Ručajte proteine

Proteine morate uvrstiti u svaki obrok jer pomažu u izgradnji mišićne mase. Mišići troše više kalorija nego masno tkivo, čak i u fazi mirovanja. Za ručak unesite oko 30 grama proteina, što znači oko pola šalice nemasnog sira i 110 grama pilećih prsa.

Pijte zeleni čaj

Zeleni čaj pospješuje sagorijevanje masti. Jednim istraživanjem se pokazalo da svakodnevna konzumacija zelenog čaja, u razdoblju od 12 tjedana, smanjuje tjelesnu težinu za 4.6%. Za još bolji učinak pustite zeleni čaj da se namače u vodi oko 3 minute.

Jedite fermentirane mliječne proizvode

Mliječni proizvodi su najzdravija popodnevna “grickalica”. Odaberite fermentirane mliječne proizvode i proizvode obogaćene kalcijem. Kalcij pospješuje rad metabolizma. Ako ste intoleranti na laktozu, unosite druge vrste mlijeka obogaćene kalcijem. Suplementi kalcija nemaju isti učinak.

Pijte riblje ulje

Riblje ulje i suplementi ribljeg ulja će pospješiti sagorijevanje masti. Potražite suplemente koji sadrže barem 300 miligrama EPA masne kiseline i 200 miligrama DHA masne kiseline. Uzmite suplemente 2 sata prije vježbanja.

Jedite ribu

Masna riba, kao što je losos, tuna ili sardine, sadrži omega 3 masne kiseline koje reguliraju apetit. One će ubrzati proces slanja signala sitosti mozgu, a također će ubrzati proces regeneracije mišićnog tkiva nakon vježbanja.

Izbjegavajte konzumaciju alkohola

Alkohol usporava metabolizam. Ako ćete ga popiti na kraju napornog dana, metabolizam će mast trošiti čak 73% sporije. Preskočite alkohol i pijte samo vodu. Također, pripazite s unosom tekućine kako ne biste morali tijekom noći prekidati san zbog mokrenja.

Pođite u krevet što ranije

Vaše tijelo se priprema za san jako dugo nakon što vi legnete u krevet. Premalo sna će narušiti ravnotežu skupine hormona ghrelina i leptina koji reguliraju apetit i upotrebu energije. Dokazano je da osobe koje spavaju manje od 7 sati dnevno imaju povećan rizik od nastanka pretilosti.

DOĐITE NA NEŠE REKREATIVNE PROGRAME I NASTAVITE SA KVALITETNIM CARDIO TRENINGOM NA NOVIM SPRAVAMA!