U Ruskom gradu Kazanu, održano je seniorsko prventvo Europe u trajanju od četiri dana, 10.-13.05.2018.

Hrvatsku reprezentaciju činila su 23 borca i osvojeno je rekordnih 8 medalje: 3 zlata i 5 bronci.

U reprezentaciji su svoje mjesto izborile tri sportašice iz našeg kluba : Marija Štetić u kategoriji do 57 kg, Kristina Beroš do 62 kg i Doris Pole do 73 kg.

Marija Štetić nastupila je drugog dana natjecanja i nanizala tri pobjede. Šveđanku i Belgijanku svladala je ukupnim rezultatom 24:7. U borbi za medalju Marija je rezultatom 11:3 pobjedila kolegicu iz reprezentacije , splićanku Brunu Vuletić dok ju je u polufinalu, nakon rezultata 9:9 ,pobijedila na zlatni bod predstavnica Turske i Marija je okićena brončanom medaljom.

Kristini Beroš su za brončanu medalju bile potrebne također tri pobjede: u prvom kolu Kristina je svladala Portugalku 15:2, zatim Ukrajinku 9:2 a za medalju vrlo iskusnu Francuskunju 12:5. U polufinalu bolja od naše Kristine bila je Španjolka rezultatom 20:12 ali medalja je oko vrata!

Zadnji dan natjecanja na tatami je izašla Doris Pole i odličnim nastupom svladala 3 nositeljicu u kategoriji do 73 kg. U borbi za medalju Doris je izgubila rezultatom 13:11 od predstavnice Turske, kasnije pobjenice ovog velikog natjecanja.

Naše sportašice su ostvarile odličan nastup isto kao i članica našeg kluba, sutkinja Maja Fatuta koja je uvrštena u 6 najboljih sudaca natjecanja!