U sklopu obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana, u subotu 11.05.2019. u klupskim prostorijama održano je edukativno druženje sportaša, roditelja i trenera našeg kluba s olimpijkom Martinom Zubčić Dušak. U uvodnoj riječi , trenerica kluba i predsjednica TK Dubrava, Lidija Katalinić Špoljarić
podsjetila je prisutne da je Martina najmlađa osvajačica olimpijskoh odličja u novijoj Hrvatskoj povijesti te da je ovo druženje organizirano pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.

Martina je kroz dvadesetminutnu prezentaciju ispričala svoj sportski put i način na koji je vrhunski sport uspješno uskladila s obrazovanjem i društvenim životom.
Potpuno iskreno i otvoreno podijelila je s nama koliko je odgoj i utjecaj obitelji presudan u životnim odabirima.
Martinina poruka mladim sportašima bila je jasna: izabrati vlastiti put i uživati na tom putu veseleći se svakom i najmanjem napretku te prihvaćati i uspjehe i neuspjehe kao dio tog putovanja.
Na kraju izlaganja Martina je poželjela svako dobro našoj Doris Pole koja 16.05. nastupa na svjetskom seniorskom prvenstvu u Manchesteru.

Poslije Martine obratila nam se Silvija Ferenac s kojom naši sportaši zadnje 3 godine rade na mentalnoj pripremi.
Silvija nam je pričala o perfekcionizmu i samopouzdanju te se obratila i samim sportašima kao i roditeljima i trenerima s porukom da je i “nesavršenstvo” dovoljno dobro ako se dobro osjećamo i ako smo zadovoljni sami sa sobom. Jer samo zadovoljan čovjek može pružiti dobru izvedbu , bez obzira o koje segmentu života pričamo.
U završnoj riječi , trenerica Lidija naglasila je roriteljima o važnosti kvalitetne suradnje kluba i roditelja kroz sportski razvoj mladog sportaša na način da se klub i trenerski kadar brinu o planskom radu s obzirom na dobne zakonitosti dok je uloga roditelja praćenje djeteta kroz emotivnu podršku koja dolazi u pravo vrjeme i na pravi način.
ugodno druženje trajalo je sat i pol vremena i čak su i najmlađi sudionici izdržali do kraja!
Hvala Martini i Silviji a posebno svima koji su se odazvali našem pozivu!