U prekrasnom ambijentu Terma 3000 u Moravskim Toplicama, natjecateljska ekipa kadeta i juniora našeg kluba odradila je sedmodnevne kondicijske pripreme.
Treneri Goran Juzbašič i Tomislav Karaula isplanirali su za naše mlade sportaše po dva treninga dnevno ali i dovoljno vremena za zabavu i druženje.

Zašto je potrebna kondicijska priprema? To je program za razvoj i održavanje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti sportaša. Osnovna zadaća je unapređenje općih i specifičnih sposobnosti i osobina, koje su neophodne za uspješno obavljanje trenažnih i natjecateljskih aktivnosti. Izdržljivost, brzina, snaga, koordinacija i gibljivost redom su elementi o kojima ovisi uspjeh u sportu.

Radni dan započinjao je buđenjem u 6:45 i trčanjem na trim stazi prije doručka u 7:15 h.
Prvi trening u dvorani odrađen je već do 13 sati nakon kojeg slijedi ručak u 13:30 i vrijeme obaveznog odmora do 16 sati kada započinje drugi trening. Nakon drugog treninga ekipa je imala slobodno vrijeme od 18 do 20 sati koje su opet aktivno iskoristili u aqua parku. Nakon svih fizičkih aktivnosti tijekom dana, večera je uslijedila u 20 sati te slobodno vrijeme za druženje, zabavu i društvene igre do 22 sata nakon čega umorni i zadovoljni odlaze na spavanje.

Uz sve navedeno naši sportaši spremni su za nove izazove i predstojeće turnire, te im u tome želimo puno sreće i uspjeha!